Mijn naam is Monique de Ligny. Samen met Jeroen heb ik twee zoons. Ik ben gezondheidszorg psycholoog en psychotherapeut BIG. 

In mijn praktijk voor psychotherapie en coaching vind ik het belangrijk om mensgericht te werken. Vanuit jouw behoefte en wensen voor therapie of coaching kijken we samen naar wat nodig is. De focus ligt op het vergroten van inzicht in jezelf, je patronen en je klachten.  Samen met jou – en eventueel je partner, gezin of je team  creëer ik een veilig klimaat waarin de ruimte is om te ontdekken, te veranderen en te groeien. 

Werkervaringen

Vanaf 2004 ben ik met veel plezier werkzaam binnen de GGZ. Bij Altrecht volgde ik eerst de opleiding tot gezondheidszorg psycholoog en daarna de opleiding tot psychotherapeut. In de afgelopen jaren heb ik vooral gewerkt met (jong)volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek en/of trauma. Vaak met allerlei bijkomende klachten zoals angst, depressie, dwang / drang en eetstoornissen. Binnen dit werk zie ik ook regelmatig hun gezinnen en/of partners. Naast het werken op een poli, waar mensen één keer per week komen, heb ik ook binnen de intensievere zorg gewerkt. Dit zowel binnen de MBT deeltijd voor Volwassenen als bij de Kliniek – en Deeltijd Schematherapie voor Jongvolwassen. Momenteel ben ik – naast het werken in mijn eigen praktijk – ook werkzaam bij de Viersprong in Rotterdam. 

Ik heb mijn GZ- en Psychotherapie opleiding in verschillende richtingen aangevuld met basis- en vervolgopleidingen, zoals:

  • Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT)
  • Schematherapie en het modusmodel
  • EMDR
  • systeemtherapie
  • groepspsychotherapie / groepsdynamica

Ik zie je graag tegemoet in mijn praktijk.